Politiet.

 

 

Fredag startet tidlig for meg. Jeg tok bussen ut til dyrenes-hus. På vei dit kom der en mann på, som laget et forferdelig styr.

Han begynte å skrike til sjåføren. Hevdet han antastet ham. Mannen som kom på hadde med seg en gjennomsiktig flaske, med noe han hevdet var tranebærjuice. Sjåføren antok han var full.

Mannen sa at om det samme hadde hendt mot et barn ville han blitt anmeldt. Han mumlet mye og hevet stemmen. Han spurt så om han virket truende eller skremte noen på bussen. En eldre dame svarte nei, men at han burde roe seg ned.

Dette likte ikke han og fortsatte å styre på. Han sa at han viste ting om sjåføren og at han betalte for prostituerte.

Jeg må si jeg ble engstelig. Denne mannen gav ingen hint til å ville slutte. Og da han satt seg rett foran meg, der to og to setter er vendt mot hverandre. Holdt jeg nesten pusten og våget ikke å se opp.

Heldigvis fikk jeg gått av bussen ganske snart og så at politiet dukket opp og tok seg en prat med ham.

Nå skal jeg ikke si at det kan ha vært ubehagelig for denne mannen å bli antatt full og nektet å komme på bussen. Men på den annen side så åpnet ikke sjåføren dørene bak da han skulle komme på husker jeg. Det kan altså være at sjåføren kjenner til denne personen og har hatt en del erfaringer med ham.

Han tok dermed hensyn til oss andre og ville hindre en ubehagelig situasjon.

Det kan ikke være enkelt å kjøre buss. Og man må tenke raskt. En person som ikke er ved sine fulle fem, kan være en risikofaktor i trafikken. Så takk til sjåføren som tok vare på passajerene sine, selv om det gikk ut over ham selv.

*

Etter jeg hadde vært hos pusene på dyrebeskyttelsen, kjøpet jeg meg noe å spise på Burger King. Jeg handlet så inn til helgen og tok bussen hjem.

Vel hjemme så jeg videre på “How I met your father”, leste litt, tok meg en lur og våknet på kvelden.

Så ringte kjæresten for å si fra at han måtte bli værende ute i natt. Vi sa god natt. Og jeg sovnet etter en time ca.

 

B

 

Q: hvordan ville du reagert om du var vitne i en slik situasjon? Hadde du blandet deg inn eller ikke gjort noe? 

 

 

 

 

 

 

HIMYF.

 

Torsdag sto jeg opp tidlig for å ta to busser og bybanen til flyplassen. Jeg rakk ikke frem i tide. Jeg kom til “departures” en time før avgang. Det hjalp ikke, dem var gått gjennom sikkerhetskontrollen og satt allerede ved gaten.

Jeg ble værende der, til flyet dro kl. 12.40.

Så var det bare å dra hjem igjen. Jeg orket ikke bytur.

Det var lettere sagt en gjort, jeg tok bybanen til sentrum, og satt meg på en bus som ikke skulle dit jeg ville. Jeg tok en buss tilbake, og en til i riktig retning.

Det begynte skikkelig å regne da jeg gikk av, på stoppet mitt, skiftet derfor tøy når jeg kom hjem.

Fikk i meg noe mat og så på “How I met your father” resten av kvelden.

Så var det middag.

Pratet litt med kjæresten, før det var på tide å sove.

 

Hvordan var din dag?

Var den god, kjip eller sånn passe?

 

B

 

 

 

Oppmuntring.

 

 

Jeg er tilbake, det er ikke ofte jeg er det, på samme dag. Men jeg er lei av å bare syte. Så jeg ønsker å dele noe jeg synes er fint.

Det er ikke noe nytt dette her med kroppspress og disse umulige nivåene av hvor tynn og slank og perfekt man skal være.

For en stund tilbake kom jeg over en “model” inne på h&m sin nettside og jeg tok å la til ett klesplagg hun hadde på seg, i mine favoritter. Ikke fordi jeg syns at toppen var sånn utrolig kul, men fordi damen/ ungdommen som bar den, var liksom bare der.

Hun viste frem plagget som om det ikke var noe stress, utrykket hennes var helt chill. Hun bar ikke preg av å være flau eller tenke over hvordan hun så ut.

Denne jenten hadde tydelig hårete armer. Og “mage-ruller”. Noe mange i dagens samfunn kan si dem har, men ikke akkurat gjør til en stor greie og viser. Fordi det ikke er pent. Ifølge resten av befolkningen.

Det vanlige ville være å skjule det.  Dekke det. Ungå å gi det fokus.

Egentlig så viser det bare hvor innprentet dette synet om å hva som er “inn” er i oss. Eller det samfunnet forteller oss er originalen. Det fine.

Dette er trist.

Men nei, her på disse bildene ser det nesten ut som det “mindre fine” blitt satt i søkelyset.

Litt kult må jeg si.

Dette setter jeg pris på.

 

B

 

 

Innover.

 

Onsdag, jeg var ute å løpte. Det ble akkurat mørkt når jeg var ferdig. Ikke mange på banen i dag, kun en kråke.

Så var det på tide å gå hjem. Lage seg middag og dusje.

Jeg får virkelig tenkt og fundert på ting, imens jeg løper. Denne gangen også latt noen tårer slippe taket. Ikke fordi jeg syns det var for hardt, men fordi livet av og til kjennes vanskelig.

Ellers brukte jeg tiden på å se film, det kjente jeg var godt. Å se noe, istedet for å vende blikket innover.

 

B

 

Merde [ kommer av dritt på fransk].

 

Tirsdag dere, var en helt grei dag. Jeg gikk for å handle ett par ting. Og tok med meg en cabin koffert i samme slengen.

Låsen var lånt og jeg hadde ikke nøkkelen. Så derfor tok jeg å spaserte til personen som ville ha låsen tilbake for å få den låst av. Ikke spør meg hvorfor.

Etter å ha blitt totalt ignorert og ikke sagt et ord til, gikk jeg å hentet en pakke i posten. Og tok bussen hjem.

Brukte ellers dagen på å lese. Lese for å glemme.

Jeg spiste middag. Potetstappe, egg og mais.

Så film på kvelden og la meg.

 

Håper dagen deres dag var bedre en min 😑.

 

B

 

 

Ny start.

 

Mandag var en rolig dag. Jeg kom meg tidsnok til behandling. Jeg delte. Jeg fikk støtte.

Jeg klarte selvsagt å glemme kortet mitt hjemme, så det ble ingen handletur, som jeg pleier. Jeg bestemte meg for å gå halve veien hjem.

Vel hjemme spiste jeg lunsj og startet å lese en ny bok.

Derfra tok jeg meg en lur. Og fikk selskap 💕.

På kvelden lagde jeg potetstappe og varmet opp noe kjøtt som jeg fikk med meg etter konfen sist helg 👌🏻.

Deretter så vi på “House of the dragon”, den serien er så bra! (Man trenger ikke å ha sett “Game of Thrones” for å se den. Anbefales).

Rakk også å se en film i tillegg, før øynene begynte å lukke seg av seg selv.

 

 

Kort fortalt.

Som nevnt sist ble jeg spurt om å komme innom fredag istedenfor torsdag hos dyrebeskyttelsen. Det var kun to på vakt. Det var helt greit for meg.

Lørdag vil jeg ikke gå innpå engang. Det var mental sett og relasjonellt sett ingen bra dag.

Søndag var det nasjonal dag der foreldrene mine opprinnelig er fra, men jeg deltok ikke i det. Jeg satt å leste mesteparten av dagen og la meg sent.

Det ble ikke noe fin slutt på uken, for min del.

Beklageligvis.

 

B

 

 

 

Popcorn.

 

Jeg våknet med hodepine og gikk å la meg med hodepine. Men jeg tror ikke det var migrene denne gang.

Det ene øyet mitt gjorde vondt og jeg var kvalm.

Heldigvis hadde sjefen spurt om jeg kunne komme innom dyrenes hus på fredag istedet for torsdag, så da fikk jeg vandre hjemme og ha det dårlig. Foretrekker det enn å kjenne du må prestere og ikke ha det godt.

Jeg var ikke i humør til å lage meg middag, det sto mellom å steke meg noen pannekaker eller varme opp popcorn. Og jeg valgte det sistnevnte.

Snakk om å velge det letteste.

Noen dager er det slik.

Jeg kom meg opp av sengen i hvertfall.

 

B

Opprør.

 

 

I går var jeg ute på min ukentlige løpetur. Været har snudd i motsatt retning og dagene er blitt kaldere.

Jeg fullfører alltid, selv om jeg ikke tror jeg vil klare det. Kanskje jeg burde ta lærdom av det i andre områder i livet?.

Ting kan se vanskelige ut, men jeg må ihvertfall prøve. Jeg kan ikke gi opp med en gang og ville legge puten over hodet.

Men hvordan gjør man det når man så lenge har trodd at alt er umulig.

*

Det er ikke lett å gå for noe, når du hører folks stemmer som sier at du ikke skal eller bør gjøre det. For da kjennes det rett for deg, men du går rundt med dårlig samvittighet.

Jeg er sta. Og vil gjøre ting på min måte, men dette har det ikke vært rom for tidligere. Jeg har gitt meg hen og bare gjort som forventet.

Nå som eldre kjenner jeg på det å virkelig ville gjøre deg jeg vil. Og det kan ikke være like lurt alltid. Men noen ganger må vel være greit?.

Jeg lurer på om jeg hadde fått min vilje tidligere, hadde da hatt mindre trang for å gjøre opprør nå?.

 

B

 

 

🙅‍♀️.

 

Hvor irriterende er det ikke når noen sier NEI. Ut av det blå, uten å tenke over det NEI. Du får ikke lov. Du kan bare glemme det. NEI,NEI,NEI.

Fakkaten det er til å bli spreng sint av. Jeg kjenner jeg blir knall rød i ansiktet og at det er like før det kommer røyk ut av ørene på meg.

Slik hadde jeg det er øyeblikk på søndag. Jeg lot det gå i glemmeboken resten av dagen. Før det da opptok meg hele tirsdagen og i dag.

Men mest av alt kjenner jeg på en tristhet. Over å latt enkelte få såpass stor innflytelse på meg. At den bare kan si rett ut hva de mener og jeg kjenner jeg blir lammet på innsiden.

Hvorfor er jeg slik?

Hvorfor kan ikke jeg bare gi blaffen. Det er jo trossalt mitt liv. Ikke deres. De kan si hva f* dem vil, hvorfor skal det stoppe meg?

 

B